Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τιμή στον Όσιο Νικηφόρο και σεμινάριο με Θέμα: "Εκκλησία και Φυσικό Περιβάλλον" στα Καρδάμυλα Χίου.
imx_imerida_ekklisia_kai_fysiko_perivallon_image0Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές και επιστημονικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, που ήταν αφιερωμένες στον ΟΣΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΤΟΝ ΧΙΟ και στην θεολογική θεώρηση της Οικολογίας. Οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν το Σάββατο 9 και ολοκληρώθηκαν με ημερίδα που είχε θέμα: «ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στην ενοριακή αίθουσα του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου στα Καρδάμυλα. Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 στις 22.00 ετελέστη Αρχιερατική Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικηφόρου του Χίου, ενώ την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 18.30 στην Ιερά Μονή Πέρα Παναγιάς Καρδαμύλων έγινε Αρχιερατική Παράκληση και ακολούθησε στις 19.30 στην ενοριακή αίθουσα Αγίου Νικολάου Καρδαμύλων η εσπερίδα με το θέμα  που προαναφέραμε.
Την εσπερίδα παρακολούθησαν πάνω από 150 άτομα με αμείωτο ενδιαφέρον καθ όλη την διάρκεια της. Στην αρχή της εκδήλωσηςο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ανέπεμψε δέηση υπέρ προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και εν συνεχεία έκανε σύντομο θεολογικό χαιρετισμό εισάγοντας το ακροατήριο στα θέματα που επρόκειτο να αναπτυχθούν.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι εκπαιδευτικοί: κ. Κων/νος Βούκουνας Εκπαιδευτικός Μηχανολός Μsc πρώην υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ. Δ. Ε. Χίου o οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οικολογία και Εκκλησία» και εν συνεχεία η κα Ευαγγελία Μελαχροινούδη Θεολόγος, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ακρασία και εγκράτεια Το πρόβλημα και η λύση του για τον σύγχρονο άνθρωπο»
Τέλος ο κ. Πέτρος Τριπολίτης, που είχε και την φροντίδα της εκδήλωσης, μέλος της εθελοντικής ομάδας «Ο» ανέπτυξε το θέμα: «Εθελοντισμός και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»
Από την υμνογραφία της Εκκλησίας αποδόθηκαν ύμνοι κατά την εκδήλωση, από την Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Χίου «Ρωμανός ο Μελωδός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη κου Δημητρίου Ζαννίκου: Εψάλη ο ύμνος των τριών παίδων με παράλληλη προβολή σειράς διαφανειών που επιλέχθηκαν από τον κ. Κωνσταντίνο Βούκουνα ο οποίος είχε και την επιστημονική ευθύνη της εκδήλωσης καθώς τροπάρια για τον Αγίους Άνθιμο. Η εκδήλωση έκλεισε με το απολυτίκιο του Οσίου Νικηφόρου.
Δείτε το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης εδώ.
ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ Ι.Μ.ΧΙΟΥ ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου